DOBRO NAM DOŠLI!

Naša predškolska ustanova Mala oaza je prostrana toliko da u njoj svako dete ima dovoljno mesta da sa svojim društvom stvori sopstvenu malu oazu.

Nalazimo se u starom jezgru Zemuna, u zgradi namenski izgrađenoj da zadovolji sve uslove i standarde za rad predškolske ustanove u 21. veku. U ovih novih 1.400 kvadrata stalo je sve do čega nam je stalo u radu sa decom, a bliže se sa našim prostorom i uslovima rada možete upoznati ovde. Tu je i dvorište – opremljeno i obezbeđeno tako da igra bude nesmetana i nesputana.

Kroz našu dugogodišnju praksu iskristalisao se jedan način rada koji pre svega pretpostavlja aktivno dete. Samo aktivno dete, dete koje provodi puno vremena napolju, na svežem vazduhu, u šetnji, igri ili fizičkim aktivnostima, spremno je da primi nova znanja i veštine. U naš program uključili smo elemente Montesori metode, ali i mnogih drugih, i prilagodili ih radu sa našom decom, u našem prostoru. Imajući u vidu da ih pripremamo za školu, ali i za život, veliku pažnju posvećujemo razvoju emocionalne i socijalne inteligencije. Više o programu pročitajte ovde.

13

Ishrana

Da bi dete bilo aktivno, raspoloženo, spremno za rad, pored neophodne pažnje, boravka na svežem vazduhu i u fizičkim aktivnostima, mora biti i sito.

Ukusna hrana koju deca vole i koja zadovoljava njihove nutritivne potrebe za nas je imperativ. Zato smo napravili EVA ketering, koji je celo jedno leto proveo u pripremanju obroka koje su zajedno pripremali kuvari i nutricionisti, a ocenjivala deca J Iz toga je nastao jelovnik koji garantuje prazne tanjire i situ decu. Insistiramo na zdravim obrocima, pripremljenim sa svežim, raznovrsnim namirnicama, a koji su ukusni i koje deca vole. Više o ishrani u našoj predškolskoj ustanovi možete videti ishrana.

Dodatne aktivnosti

Pored redovnog programa nudimo i niz dodatnih aktivnosti. Potrudili smo se da ih bude dovoljno i da budu raznovrsne, tako da bi deca sva svoja interesovanja mogla da zadovolje u vreme koje provedu u vrtiću, a da vreme posle vrtića i maminog i tatinog posla bude vreme za porodicu. O dodatnim aktivnostima se možete informisati ovde.

Dođite da rastemo zajedno u našoj Maloj oazi! Dođite da trčimo, skačemo, učimo, volimo se, dođite da idemo na salaše, u prirodu, dođite da volimo biljke i životinje i brinemo o njima! Dođite da naučimo da volimo i poštujemo jedni druge, da razgovaramo, da razmišljamo, da rešavamo probleme, da pomažemo. Dođite!