1. Metode Marije Montesori

Radeći sa decom dugo godina, razvili smo program rada koji kombinuje različite metode i tehnike, ne držeći se nijednog slepo i do kraja, ali uzimajući ono najbolje što smatramo da našoj deci najviše koristi. Pre svega tu su elementi metode Marije Montesori, kao jedne vrlo praktične i primenjive metode za rad sa decom najmlađeg uzrasta. Naša predškolska ustanova potpuno je opremljena materijalima za rad po ovoj metodi.

2. Aktivno dete

Međutim, ono što smatramo najvažnijim u radu sa decom jeste priprema deteta za rad i razvoj. To se pre svega odnosi na stvaranje AKTIVNOG DETETA, deteta koje provodi puno vremena napolju, na svežem vazduhu, u šetnji, igri i fizičkim aktivnostima. Smatramo da je samo takvo dete spremno da primi nova znanja i veštine. Zato deca u našoj predškolskoj ustanovi puno borave napolju, vodimo ih u šetnje i obilaske, posećujemo zoo vrt i salaše, igramo se i trčimo po dvorištu, a kad nam vreme ne dozvoljava da budemo napolju, onda je tu naša lepa i velika sala za fizičke aktivnosti. Dva puta nedeljno imamo i školicu sporta koju pohađaju sva naša deca kao deo redovnog programa.

3. Razvoj emocionalne i socijalne inteligencije

Veliku pažnju posvećujemo i razvoju emocionalne i socijalne inteligencije i razvoju veština koje će deci biti od koristi kako tokom školovanja tako i tokom celog života. U tom cilju organizujemo radionice u saradnji sa psiholozima i specijalnim edukatorima, a deca zaista dobro reaguju i rado učestvuju.

4. Engleski jezik

Engleski jezik je takođe sastavni deo redovnog programa i pohađaju ga sva deca u našem vrtiću. Radimo sa saradnicima koji godinama rade sa decom mlađeg uzrasta. Tu su još i muzičke radionice, školica sporta, a nudimo i usluge logopeda i psihologa. Jednom mesečno u vrtić dolazi pedijatar i obavlja lekarski pregled dece.

5. Vaspitači

Ipak, najveće blago naše predškolske ustanove – pored dece – jesu naši vaspitači. Moramo da se pohvalimo da na obostrano zadovoljstvo godinama sarađujemo sa sjajnom ekipom vaspitača i da smo na to veoma ponosni!